17.3.10

Armen min er nå operert.

Jeg er så lei meg og så glad på samme tid om dagen.

Lei meg for at jeg ikke kan strikke, men samtidig glad for at jeg endelig har fått operert min høyre skulder.
Den har høyre armen min har kranglet med meg siden jeg var bare 17 år.

I de siste årene har jeg hatt store problemer med det dagelige gjøremålene med denne armen, men lærte meg en teknikk slik at jeg kunne strikke. For hvis jeg holdt armen godt inntil kroppen gjorde det ikke så vondt. Men med stadig økende betennelser og da en kropp som ikke godtok kortison var det ikke mye legene kunne gjøre.

Fredag 5. mars ble armen operert og jeg må nå ikke belaste armen på 8 uker, ikke en gang løfte armens egen vekt.
Det ble meislet ut bedre åpning på toppen av skulderen og så ble det tatt ut slimposer som ikke var til nytte lenger.

Men Damer 8 uker uten å kunne strikke, er mildt sakt et helt helvette. Har aldri hatt så lyst på å kjøpe garn og mønster helt vilt som nå. Og så er det ikke sikkert at jeg kan strikke selv om det har gått 8 uker.

Jeg går nå til opptrening i ca 6 mnd. 3 ganger i uken. Ligger på ryggen eller siden med armen i en slynge og svinger frem og tilbake. Da jeg har oppnådd en viss grad bevegelse i armen, kommer styrketrening til.

Men akkurat nå føler jeg meg helt verdiløs, som bare sitter og ser på at gubben lager mat, støvesuger osv. Og så blir det ikke gjort slik jeg vil, og det er jo det som er det verste. Men jeg burde ikke klage for han gjør så godt han kan.

Så nå har dere fått den store klagen fra meg, men jeg som sakt håper at alt blir bra så jeg kan strikke igjen. Helt til venstre arm skal under kniven.
Og det var heller ikke lett å klage så mye med bare en hand å skrive med.

2 kommentarer:

Maria sa...

Sender deg en klem her også jeg.

Fjellrosa sa...

heisann vænnen, må du komme snart..!!!! award i bloggen min fra meg